Iratkozz fel okosotthon tippekért, trükkökért! Értesítünk akcióinkról!

Mire figyelj, ha okos otthont szeretnél?

Nagyon sokan kacérkodnak a gondolattal, hogy szeretnék lakásukat, házukat kényelmesebbé tenni. Automatizálni, biztonsági elemekkel megtűzdelni, vagy egyszerűen csak költséget csökkenteni.

Merre indulj el?
Mire vigyázz?
Blogbejegyzésünkből megtudhatod!

vezeték nélküli okos otthon

Először is beszéljük meg, hogy mit ne csinálj!
Ne “rohanj” be az első webshopba, ami párezer forinttal olcsóbb, mint egy okos otthon cégnél lévő rendszer és ne vedd meg. Ne vedd meg, amig a részleteket nem látod és nem tudod, hogy mit is veszel tulajdonképpen. Ne vedd meg, amíg nem beszélsz ott egy kontakttal, eladóval, supporttal, hogy mit is tartalmaz, az adott rendszer vagy termék.
Nagyon sokan jöttek már be hozzánk, hogy a neten vettek egy kütyüt, de nem az amire számítottak, most mi legyen….
Kiderült, hogy az adott wifi-s kütyü például nem tud rendszerben működni, nem lehet például egy Fibaro rendszerbe beilleszteni. Mi van ilyenkor?
Nyilvánvalóan pénzégetés van.

shop

Tehát ne vegyél meggondolatlanul semmit!
Kérj tanácsot, vásárolni utána is lehet!

Joggal kérdezheted, oké, de akkor mi az amit tehetek, mit csináljak!
Amit a tapasztalataink alapján mi tanácsolunk neked abból a legfontosabb:
GONDOLKOZZ RENDSZERBEN!

Mire figyelj, ha okos otthont szeretnél?
Hidd el, felesleges pénzkidobástól óvod meg magad, ha nem adhoc vásárolgatsz okos kütyüket. Rá fogsz jönni, hogy nem jó ha 26 alkalmazás van a telefonodon, rá fogsz jönni, hogy nem jó ha kiadtál egy csomó pénzt de az eszközeid nem is tudnak egymásról, nem tudnak együtt dolgozni.

Ne vegyél jó wifi-s termosztátot 30 vagy 50 ezerért, ne vegyél okos izzókat, stb., addig amíg át nem gondolod, hogy összeségében mit is szeretnél.

Akkor mit csinálj? Tedd ezt:

Először gondold át azokat az igényeidet, amit most ismersz. Azt is írd fel, amit majd később akarsz megvalósítani. Írd össze mit szeretnél, a családdal együtt. Hidd el ez a legfontosabb…Ne vegyél addig semmit. Garázskapu, redőny, medence, világítás okosan ide-oda. Írj össze mindent. Ezzel meglesz egy rugalmas műszaki tartalom.

fibaro home center app

Ezek után nézd meg, hogy az igényeidnek milyen komplett rendszer felel meg, lehet Fibaro de lehet más. Ez csak akkor derül ki, ha az igények megvannak.
Választanod kell vezetékes és vezeték nélküli rendszerek között, mi csak a vezeték nélküli rendszert ajánljuk. Ennek a posztnak nem tisztje, ezt eldönteni, de mi nem foglalkozunk vezetékes rendszerekkel…Utána pedig a feladatokhoz mérten válassz gyártót. Kérd bátran “okos otthon”-os cég segítségét.

Ennél a pontnál, van egy olyan tényező ami szinte mindig bejön a képbe:
Annyi mindent tud egy okos otthon rendszer, hogy el sem tudod képzelni. Ezért vedd fel a kapcsolatot egy forgalmazóval, telepítővel amelyik az általad szimpatikusnak itélt rendszer forgalmazza, és szerezz még több infót. Lesz rengeteg plusz lehetőség, amit meg fogsz tudni, amire nem is gondoltál volna. Így lesz körülbelül teljes képed. Utána kérhetsz egy árajánlatot, vagy megveheted Te a rendszert, ha úgy döntessz, hogy Te fogod telepíteni..

Előtte viszont próbáld ki a kiválasztott rendszert. Nézd meg a kezelőfelületet, mobil applikációt, stb..Enélkül ne vásárolj.

Tehát:
Rendszerben gondolkozva nézd ezt az egész okos otthonos story-t. Ki fog derülni, hogy melyik rendszerrel mit tudsz megvalósítani, milyen külső okos termékeket lehet integrálni, vagy egyáltalán nem lehet. Ezek után egy olyan rendszert tudsz venni, amihez egy platform van, egy alkalmazás és a rendszerben minden általad igényelt funció beilleszthető. A rendszer elemei automatikusan, a feladatokhoz mérten együtt dolgoznak. Hiszen valójában ez az okos otthon!

okos otthon vezérlő egység

Remélem, ismét tudtunk segíteni!
Okosotthont Mindenkinek!:)

Szólj hozzá!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..